Pozwolę sobie spontanicznie polecić firmę, z którą miałam przyjemność współpracować.
Ginger Partner to firma outsourcingowa, zatrudnia specjalistów (swojego czasu głównie programistów, ale mieli plany wejścia w testy również, nie wiem jak wyszło) i wysyła ich dalej na projekt, gdzie akurat są potrzebni.
Dla lubiących korporacje, stabilność zatrudnienia itp. średnia opcja, ale dla wolnych duchów, ludzi, którzy umieją oszczędzać sami (raz zarabia się kupę kasy, a raz nic), i mających własną działalność gospodarczą - marzenie.
Nie wiem jaka jest obecna sytuacja. Współpracowałam z firmą (i z Panem Markiem Grochalą - serdecznie pozdrawiam!) krótko, bo tylko 3 miesiące i było to już ponad rok temu, jednak współpracę wspominam baaardzo pozytywnie.
Wiadomo, jaki projekt się trafia, to już nie ich sprawa, ale poznanie i współpraca z Panem Markiem to była czysta przyjemność, bardzo profesjonalne, ale też bardzo ludzkie podejście (w sumie czyż ludzkie podejście nie powinno zawierać się w definicji profezjonalizmu?)
Gdybym miała wracać do Polski (acz nie zapowiada się ;)), to pierwsze swoje kroki skieruję właśnie do tej firmy i polecam zainteresowanym pracą na kontrakt :)
Strona firmy: http://www.gingerpartner.com/
I swoją drogą, nie miałam z nimi kontaktu od roku, nie, nie płacą mi za darmową reklamę :))